Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rucolás epersaláta narancsmustáros dresszinggel

5/5
15 perc
egyszerű
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 15 dkg friss rukkola
  • 20 dkg friss eper
  • néhány szem fekete olívabogyó
  • Az öntethez:
  • 1 evőkanál narancsos mustár (ennek hiányában édeskés mustár néhány csepp frissen préselt narancslével és kevés reszelt narancshéjjal ízesítve)
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál dió vagy mogyoró olaj
  • 1/2 mokkáskanál só

Elkészítés

Elkészítés: Az öntet hozzávalóit csavaros tetejű üvegbe kanalazom, alaposan összerázom, tálalásig a hűtőszekrényben tartom.

Az átválogatott, megmosott, lecsepegtetett rucolát salátástálba halmozom. Az epreket hosszában félbe, majd a feleket nagyjából fél cm vastag szeletekre, az olívát karikákra vágom.

Az epret és az olívát óvatosan összekeverem a rucolával, az öntetet csak tálaláskor adom a salátához.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek