Elkészítés: A lisztet, a sót, a cayanne borsot, a mustárt és vajat első körben kicsit összemorzsoljuk, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a rozmaringot és az apróra vagdalt magokat, és pár perc alatt tésztát gyúrunk belőlük.
A tésztát rúddá egyengetjük egy sütőpapíron (rendkívül praktikus saját találmány: könnyen lehet hengergetni a papírban, be is lehet tenni a hűtőbe a papírba tekert tésztát, és még meg is lehet sütni a papíron a végén a kekszeket). A rúdátmérő szabadon választható, attól függően, mekkora karikákra vágyik az ember, én 5 cm-nél nem szoktam vastagabbra hagyni.
1-2 órára betesszük a hűtőbe (vagy hétre/hónapra, ui. ennél a pontnál jól fagyasztható).
A megdermedt tésztát felkarikázzuk, majd 175 fokos sütőben, légkeveréssel, 12-15 perc alatt megsütjük.
Variáció: a megdermedt rudat 1 felvert tojással bekenjük, belehempergetjük további apróra vágott dióba, szeleteljük és sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre