Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós héjú apró péksütemények

default user icon

Hozzávalók

  • Az előtésztához:
  • 20 dkg BL80 liszt
  • 1,5 dl víz
  • 2 g friss élesztő
  • A süteményekhez:
  • 35 dkg előtészta
  • 20 dkg BL80 liszt
  • 15 dkg BL55 liszt
  • 12 g só
  • 6 g élesztő
  • 8 g barna nádcukor
  • 1,9 dl víz
  • 5 dkg burgonya
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. Az előtésztához az élesztőt a vízzel elkeverjük 1 perc alatt, majd hozzáadjuk a lisztet és további 3 percet kevertetjük. Kiolajozott tálban, lefedve pihentetjük a hűtőben, 24 órát.
    2. Következő nap egy közepes burgonyát felkockázva megfőzünk, összetörjük, majd kihűtjük. Az előtésztát a vízzel, az élesztővel, az összes liszttel, a sóval és a cukorral 2 perc alatt kidagasztjuk, majd hozzáadjuk a tört burgonyát, újabb 4-5 percet dagasztjuk, végül 1 ek olívaolajjal fejezzük be a dagasztást. A tésztát kiolajozott edényben pihentetjük, szobahőmérsékleten, letakarva, 45 percet. Lisztezett deszkára borítjuk és 50 gr-os darabokra vágjuk, amiket gömbölyítünk és újabb 15 percet pihentetjük.
    3. A formázást követően 30 percet kelesztjük, majd vízzel lespricceljük őket. A kis kalácsra sópelyhet, a császárzsemlére fekete szezámmagot, a briósra világos szezámmagot, a csomóra magkeveréket szórunk, a mini veknit pedig 45 fokban, hosszában megvágjuk.
    4. 220 fokra előmelegített sütőben 12 percet sütjük. Ha nem gőzös a sütőnk, miután betoltuk a sütőlapot, bespriccelünk a sütőbe, hogy gőz keletkezzen. A sütőből kivéve ismét lespricceljük, így ropogósabb lesz a héja.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin