Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsebes karaj

180 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • A húshoz:
  • 1,5 kg karaj (csont nélkül, egyben)
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg bacon (szeletelt)
  • 1 szál kolbász
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db húsleveskocka
  • A páchoz:
  • 5 dl olaj
  • 1 csomag magyaros sültek fűszerkeverék
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 tk só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 tk pirospaprika
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A zsebes karajhoz a húst 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
  2. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacont, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott cserépedénybe.
  4. A tetejét a csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldjuk a húsleveskockát.
  5. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot, és kb. 2 órán keresztül sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a rcserépedény tetejét, és pirosra sütjük.
  6. A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss