Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Ricottás cannelloni édesen

Hozzávalók

  • 25 dkg ricotta
  • 12,5 dkg cukor
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 2 ek darált dió
  • 2 db tojás
  • 1 db alma (kb. 25 dkg)
  • 6 db cannelloni
  • vaj a formához
  • 5 dkg marcipánmassza
  • 2 dl tej

Elkészítés

    1. A ricottát összekeverjük 5 dkg cukorral, a dióval és 1 db tojással. A meghámozott és negyedelt almát  a magház eltávolítása után nagyon apróra kockázzuk, majd a ricottás masszába forgatjuk.
    2. A ricottás masszát habzsákból a cannellonikba nyomjuk. A megtöltött cannellonikat kivajazott alufólia tálcába vagy sütőtálba fektetjük.
    3. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A finomra reszelt marcipánt krémesre keverjük a tejjel, valamint a maradék tojással és cukorral. A cannellonikat meglocsoljuk a marcipános szósszal, és letakarjuk alufóliával. Az előmelegített sütőben alulról a 2. sínen sütjük 25 percig, végül a fólia levétele után további kb. 15 percig.

      RICOTTA: KRÉMES, ÉDES, TEJTERMÉK, DE NEM TÚRÓ >>>

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes