Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Réteges tepertős pogácsa III.

default user icon
4.7/5

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tejföl
  • 1 csipet cukor
  • 3 ek fehérbor (vagy ecet)
  • 35 dkg darált tepertő
  • 10 dkg zsír
  • őrölt bors
  • 1 db tojás (elhagyható)
  • tej

Elkészítés

    1. A tejet meglangyosítjuk, kicsi cukrot és lisztet szórunk bele, majd az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk. A liszttel, sóval, borssal, tejföllel, borral, zsírral, tojással, a felfuttatott élesztővel, annyi tejjel, amennyi szükséges, rétestészta keménységű tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, amíg hólyagos lesz. Meleg helyre tesszük, duplájára kelesztjük.
    2. Ha megkelt, kiborítjuk a lisztezett deszkára, vékonyra kinyújtjuk, a darált tepertőt rákenjük, feltekerjük, a nyújtófával kissé szétlapítjuk, és egymásra hajtjuk. 20 percet pihentetjük, majd kinyújtjuk, feltekerjük és egymásra hajtjuk. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, majd 2 cm vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, tojássárgájával bekenjük, tetszés szerinti szaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, konyharuhával letakarjuk.
    3. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, közben a tepsiben kicsit kel még a pogácsánk. 25-30 perc alatt készre sütjük.

    SZEZÁMMAGOS TEPERTŐS POGÁCSA 

    SZEZÁMMAGOS TEKERCSEK 

Megjegyzés

Köszöntük!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin