Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Resztelt máj

MME MME
6 3.9/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A resztelt máj elkészítéséhez a májat megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük.
  2. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és halványsárgára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a májat, és állandó forgatás, keverés mellett 1-2 percig pirítjuk.
  3. Közben megszórjuk a majoránnával és őrölt borssal, és kevergetve készre pirítjuk. A végén megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 0,5 dl vízzel és megsózzuk. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre, és csak egyet forralunk rajta. Azonnal tálaljuk. 

    Tipp: A resztelt májból pástétomot is készíthetünk: még langyosan, botmixer segítségével lepürésítjük, majd csatos üvegekbe töltve hűtőbe tesszük.

    Nézd meg videón, hogy készül a resztelt máj:


Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss