Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk. 2/3-ad részét lisztezett deszkán 22x37 cm-re nyújtjuk. Ilyen méretű, kivajazott, kilisztezett tepsibe rakjuk. Eligazgatjuk, hogy mindenhol legyen tészta (én kis nyújtófával szoktam). Megkenjük baracklekvárral. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd a tésztára öntjük, eligazítjuk rajta. A maradék 1/3-ad tésztát liszttel keményre gyúrjuk, hogy jól reszelhető legyen. Nagylyukú reszelőn a diós masszára reszeljük tésztát. Előmelegített sütőben (gázsütőben 3-as fokozaton), a középső rácson 35-40 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre