Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Részeges kacsacomb

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db kacsacomb (libacomb is lehet)
  • só ízlés szerint
  • 5 dl vörösbor
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 1 narancs héja
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A combokat besózom, majd a vajban átsütöm, és kiszedem egy tálba.

    A borba belerakom az aszalt szilvát, a narancs finomra vágott héját, a fahéjat, majd felforralom. Amikor kihűlt, belereszelem a fokhagymát, és az egészet az átsütött húsra öntöm. Letakarom és a hűtőbe teszem.

    Másnap egy tepsit bekenek vajjal (amiben a hús sült), belerakom a combokat, majd a fűszeres bort
    ráöntöm. Fóliával letakarom, 100 fokos sütőben kb. 2 órán át párolom.

    Krokettel vagy burgonyafánkkal tálalom.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin