A sertéskaraj méltán népszerű alapanyag. Alacsony kalóriatartalma mellett zsírszegény és fehérjében gazdag húsféleség. Nagyon sokféle ételt készítetünk belőle, egyben vagy szeletben sütve a leggyakoribb. Fűszerekkel, mustárral ízesítve remek étel kerülhet az asztalra.
Egész évben kapható.
Hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben.
155 kcal
21.6 g
6.9 g
0 g
A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek olajjal, ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom, hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt könnyen lejön. Szeletelem, mint a bagettet.
Beküldő: Gitta