Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rebarbara-torta

Hozzávalók

  • 16 szelethez:
  • 50 dkg liszt
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 17,5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 3 ek tej
  • A töltelékhez:
  • 1 kg rebarbara
  • 25 dkg porcukor
  • 0,5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • A vaksütéshez:
  • 1 kg szárazbab

Elkészítés

    1.

    A lisztet, a porcukrot és a sütőport egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, egy csipet sót, a tojásokat és a tejet. Összedolgozzuk és a hűtőbe tesszük 30 percre.

    2.

    A meghámozott rebarbarát 15 centiméteres darabokra, majd vékony szeletekre vágjuk. Meghintjük a porcukorral, és 10 percig pihentetjük. Lábasba tesszük egy dl vízzel, és néhány percig pároljuk. Leszűrjük, felfogjuk a levét és félre tesszük.

    3.

    A tésztát kerekre kinyújtjuk, majd 30 centiméteres, kör alakú tortaformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. Alufóliával lefedjük, és beleszórjuk a szárazbabot, majd 200 fokon 10 percig sütjük. Eltávolítjuk a babot az alufóliával együtt, majd a tésztát további 10 percig sütjük.

    4.

    A rebarbara főzőlevét mérőpohárba tesszük, majd hozzáöntünk annyi vizet, hogy az egész 3 deciliter legyen. Lábosba tesszük a tejszínnel és a pudingporral együtt. Kevergetve felforraljuk, majd 2 percig főzzük. A vajat és a tojásokat hozzáadjuk, majd a tortára simítjuk. Elrendezzük rajta a rebarbarát, és 180 fokos sütőben további 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin