hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-rebarbarás szörp

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 0,5 kg rebarbaraszár
  • 0,5 kg eper
  • kb. 1,5 l víz
  • 30 dkg cukor
  • 2-3 ek citromlé
  • fél rúd vanília

Elkészítés

  1. A megmosott rebarbarát feldaraboljuk és annyi vízzel, amennyi bőségesen ellepi, feltesszük főni egy nagyobb lábasban. Hozzáadjuk a félbevágott vanília rudat, pár perccel később pedig a megmosott epret is.
  2. Kb. 20 perc után, ha megfőtt, lepürésítjük egy botmixer segítségével (előtte vegyük ki a vanília rudat)! Átpasszírozzuk egy szűrön. Visszaöntjük a fazékba, hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, és felforraljuk még egyszer.
  3. Még forrón, az előzően alaposan kimosott üvegekbe töltjük, lezárjuk őket és fejre állítjuk 5-6 percre, hogy a forró eper szörp mindenhol sterilizálja az üveget. Így tartósítószer nélkül is eláll hónapokig.

Nézd meg az elkészítését videón is! >>> 

EPRES-REBARBARÁS PITE>>> 

EPRES-REBARBARÁS ÜDÍTŐ>>> 

Ezek is érdekelhetnek