Rácsos linzer finomabban

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg finomliszt
  • 25 dkg durvára darált dió
  • 28 dkg teavaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 db szép nagy alma finomra reszelve
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 2 marék puha kandírozott narancshéj
  • 1 marék áztatott mazsola
  • Valamint:
  • 7,5 dl házi lekvár

Elkészítés

    Elkészítés: Egy nagyobb tálban a puha vajat összekeverjük az összes hozzávalóval, a tojásból egy keveset hagyjunk a rácsok megkenésére. Puha, kicsit ragadós tésztát kapunk, már most isteni az illata. :)

    Egy kis időre hőtőbe tesszük, majd egy nagyobb tepsit veszünk, és a tészta 3/4 részét kézzel belenyomkodjuk, egy kicsi peremet csinálunk neki. Az egész üveg lekvárt eloszlatjuk a tészta tetején.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kevés liszten a maradék 1/3 tésztából rácsokat sodrunk a tetejére. A rácsokat a maradék tojással megkenjük, és kb. 30 percig sütjük. Kihűlés után a tepsiben szeleteljük fel.

Megjegyzés

Az alma és a dió fellazítja a tésztát, a fűszerek illatossá teszik, ha nincs otthon házi lekvárunk, akkor válasszunk hígabbat és magasabb gyümölcstartalmút.

A fenti mennyiségből egy gáztepsinyi mennyiség lesz.

Ékes Andrea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Ékes Andrea 6 évvel ezelőtt
Kedves Mozzarella, Most egy picit nevetek magamon, de a recepteket mindig úgy írom le, ahogy aznap csináltam. Csak vajjal szerettem volna, de mivel csak 20 dkg volt itthon, raktam még bele Rámát is. Igazad van, írhattam volna egyszerűbben is.:))
Dr. Fábián Géza 6 évvel ezelőtt
Miért teszel bele vajat ÉS margarint ? Általában vagy-vagy, ki mit szeret vagy mennyi pénzt szán rá. Különben nagyon jónak tűnik, ki fogom próbálni.
Ékes Andrea 6 évvel ezelőtt
A 2 tojást egy pohárba ütöm bele, felkeverem és a nagy részét adom a tésztához egy keveset hagyok a pohárban, ezzel kenem meg a rácsok tetejét.
pistuc 6 évvel ezelőtt
Szerencséd, hogy felraktad :)

Hasonló Receptek

Magazin