Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rablóhús-variációk

default user icon
4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • Szalonnás burgonya
  • 4 burgonya
  • 1 kis fej hagyma
  • 20 dkg puha füstölt szalonna
  • Májas-húsos nyárs
  • 1 húsos zöldpaprika
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 20 dkg sertéshús
  • 20 dkg sertésmáj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg parasztkolbász
  • Csirkenyárs zöldséggel
  • 2 közepes hagyma
  • 2 savanykás alma
  • 2 banán
  • 2 filézett csirkemell
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 citrom leve

Elkészítés

    Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Minden hozzávalót falatnyi darabokra, vastagabb karikákra vágunk. A hagymát negyedekre. Előkészítjük a nyársakat.

    Elkészítés: A háromféle nyárshoz külön-külön szétrakjuk a hozzávalókat. A burgonyás nyársnál a szalonnát, a burgonyát, a hagymát váltakozva húzzuk a nyársra. A rablóhúst hagymával kezdjük és fejezzük be, közben ízlés szerint rakjuk a húst, a szalonnát, a kolbászt és a zöldségeket. A zöldséges csirkenyársakat csirkehús, alma , banán sorrendben tűzdeljük fel. Gyengén megszórjuk sóval, borssal, megcsepegtetjük citromlével, és megkenjük olajjal. A nyársakat parázs fölött, forgatva kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Forrón, zöldfélével, friss kenyérrel kínáljuk.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 1088 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin