Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a felkockázott sonkát, majd kiszedjük, és összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel, a kimagozott, felkockázott paprikával, a megtisztított, vékonyan felkarikázott újhagymával és a sajtkrémmel. Végül ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk a keveréket.
A tésztát kitekerjük, és 8 db 9x9 cm-es négyzetre vágjuk, majd azok közepére kanalazzuk a sajtkrémes keveréket.
A tésztanégyzeteket háromszög alakúra hajtjuk, majd villával összenyomkodjuk a széleket.
A tojássárgáját simára keverjük 3 ek vízzel, és megkenjük vele a tésztaháromszögek tetejét. Elrendezzük mindet sütőpapírral bélelt tepsiben, és 200 fokon, 13-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Közben simára keverjük a joghurtot, a tejet, a majonézt, a ketchupot, továbbá egy kevés sót és borsot. Az így kapott mártogatóst külön kínáljuk a salátával körített tésztaháromszögek mellé.