Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg joghurtos uborkaleves

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 2 db kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg joghurt
  • 12,5 dkg tejföl
  • 2 ek olívaolaj
  • 1⁄2 csokor kapor (plusz a tálaláshoz)
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk. Az egyiknek a közepéből néhány vékony karikát vágunk, amit a tálaláshoz félre teszünk. A többit tálba reszeljük, majd megsózzuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.
  2. Habosra keverjük a joghurtot a tejföllel és az olívaolajjal. Az uborkát kinyomkodjuk, majd a joghurtos keverékhez adjuk a fokhagymával együtt.
  3. Hozzáforgatjuk a megmosott, finomra vágott kaprot. Ezután hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek. A hideg levest az uborka karikákkal, egy kevés kaporral és frissen őrölt borssal tálaljuk. Friss kenyér vagy pirítós illik hozzá.

A LEGFINOMABB BOGRÁCSGULYÁS >>>

TÁRKONYOS-ZÖLDSÉGES HÚSGOMBÓCLEVES >>>

VANÍLIÁS BARACKLEVES >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss