Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Omlós lekváros linzer

5/5

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 1 tk sütőpor
  • 15 dkg sárgabaracklekvár
  • rum vagy rumaroma

Elkészítés

    1. Először a száraz alapanyagokat, a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vaj at. Lehetőség szerint a margarinnal gyorsan dolgozzunk, hogy ne olvadjon meg túlzottan. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk. A tésztát 15 percet pihentetjük, hűvös helyen.
    2. A tésztát vékonyra (2-3 mm-esre) nyújtjuk, linzer kiszúróval (vagy egy kisebb és egy nagyobb pogácsaszaggatóval) kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10-12 perc alatt megsütjük. A lekvárt eközben összekeverjük a rumaromával. (Elhagyható)
    3. A sütikből 2-2 darabot (egy sima és egy lyukas) összeragasztunk a lekvárral, és megszórjuk vaníliás porcukorral. 

      LINZER, ISLER, KOSZORÚ >>> 

      18 APRÓSÜTEMÉNY, MELYEK NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN A KARÁCSONY >>> 

      11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 


Megjegyzés

Első probálkozásra is isteni finom lett, omlos, puha. Egy pohár tejjel, a meleg nappaliban takaroba burkolva, isteni koraesti időtöltés linzert majszolni. Barack helyett szoktam meggy- vagy málnalekvárral is ragasztani, de áfonyalekvárral is nagyon finom. Jó étvágyat kívánok!

Meszykate
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin