hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós linzer baracklekvárral

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az omlós linzer elkészítéséhez a porcukrot, a sütőport és a lisztet egy tálba vagy egy gyúrótáblára szórjuk.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, elkezdjük összedolgozni (a vajat a kezünkkel összemorzsoljuk). Gyorsan dolgozzunk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünk melegétől.
  3. A vajas lisztkeverékhez hozzáadjuk a tojást és jól összegyúrjuk.
  4. A linzertésztát folpackba csomagoljuk és 1-2 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
  5. A sütést megelőzően a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra, és kiszaggatjuk belőle a linzer karikákat, majd a tepsire helyezzük. Minden második karika közepét pici kiszúróval szúrjuk ki.
  6. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 percig sütjük a süteményt. A megsült linzereket sárgabaracklekvárral összeragasztjuk.

Ajánljuk még:

11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 

A TÖKÉLETES LINZER (ALAPRECEPT) >>> 

Megjegyzés

Szekeres Adrien receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek