Omlós linzer baracklekvárral

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az omlós linzer elkészítéséhez a porcukrot, a sütőport és a lisztet egy tálba vagy egy gyúrótáblára szórjuk.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, elkezdjük összedolgozni (a vajat a kezünkkel összemorzsoljuk). Gyorsan dolgozzunk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünk melegétől.
  3. A vajas lisztkeverékhez hozzáadjuk a tojást és jól összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 1-2 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
  4. A sütést megelőzően a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra, és kiszaggatjuk a linzerkarikákat, majd a tepsire helyezzük. Minden második karika közepét pici kiszúróval szúrjuk ki.
  5. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 percig sütjük a süteményeket. A megsült linzereket sárgabaracklekvárral összeragasztjuk.

NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL AZ OMLÓS LINZER BARACKLEKVÁRRAL

Megjegyzés

Szekeres Adrien csodálatos linzer receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss