Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Provence-i csirke tejfölösen

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1-1,5 kg csirkecomb
  • 50 dkg előkészített, apróra vágott gomba
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 dl víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • bors
  • 1 csirkeleveskocka
  • 1 evőkanál provance-i fűszerkeverék
  • Valamint:
  • 1,5 dl tejföl
  • 2-3 evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés: A combokat lesózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Addig egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat. Amikor elég meleg, hirtelen megsütjük a combok külsejét mindenhol.

Ezután kivesszük a combokat, az olajba aprítjuk a hagymát és beleszórjuk a gombát. Ha a hagyma üveges lett, felöntjük az egészet a borral, vízzel, és beledobjuk a húsleveskockát és a provence-i fűszert.
Ha felforrt a lé és felolvadt a kocka, visszatesszük bele a combokat.

Fedő alatt, néha megforgatva puhára pároljuk a húst. Ezután kiszedjük a combokat egy tányérra.

Végül készítünk a tejfölből és a lisztből habarást, az edényben maradt szószt behabarjuk, és visszarakjuk a húsokat, pár perc alatt összeforraljuk az egészet.

Tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Anyukám receptje, a gomba, a bor, a fűszerek és a hús tökéletes összhangja. Mi tésztával szoktuk fogyasztani.
- dulsinea

Ezek is érdekelhetnek