Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pozsonyi kifli (patkó)

4 4.5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt (fele rétes-fele sima)
  • 25 dkg vaj
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk só
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg dió (darált)
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dkg mazsola
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 ek sárgabaracklekvár
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés

    1. A tésztához a lisztben szétmorzsoljuk a vajat az élesztővel, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, hűvös helyen 1 órán át pihentetjük.
    2. A töltelékhez a diót leforrázzuk a tejjel, a többi hozzávalóval összekeverjük. Fontos, hogy közepes állagú tölteléket készítsünk, ne legyen lágy!
    3. A tésztát 24 részre elosztjuk, golyókat formázunk belőlük, kicsit ellapogatjuk, majd egyenként ovális, kézfej nagyságú vékony lapra nyújtjuk.
    4. A tölteléket is elosztjuk 24 részre, és a kinyújtott kis tésztadarabok felső hosszanti szélére egy csíkban felvisszük. A tészta formájához igazgatjuk, szorosan feltekerjük és megformázgatjuk.
    5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, megkenjük a tojás sárgájával, meleg helyen kelesztjük kb. 30 percig, ameddig a tojássárgája megszárad. Átkenjük a tojásfehérjével, hideg helyre tesszük 30 percre.
    6. Közben a sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, és kb. 25-35 perc alatt barnás-pirosra sütjük.

    MÉG TÖBB DIÓS ÉDESSÉG >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

sildiko2
Hasonlít az én receptemhez, azzal a kis változtatással, hogy én 20 dkg vajat, 3 tojás sárgáját és 1,5 dl tejet használok. Szerintem ez sem lehet akkora tragédia, az a kis tej nem hiszem, hogy annyira tönkretette a művet. Lehet, hogy esetleg tévesen volt kimásolva a recept?
gaby53
Sajnálom, hogy csalódtál a receptben, de a recept pontos! Ugyan ezzel a tészta arányokkal van az oldalon egy másik receptem \'Diós pozsonyi kifli\' néven fut, ha ott megnézed, hozzászólás is van, mely szerint \'nagyon finom volt\' az elkészítőjének és megírta a véleményét. A töltelékre is pontosan utaltam, hogy lehet mákosan is tölteni, illetve vegyesen, akkor felezni kell a töltelék arányokat értelemszerűen! Még egyszer sajnálom! Gaby53
Farizeus
Ezen kívül nagy marhaság fele réteslisztet beletebnni, simával kell az egészet, és tök felesleges a végén a tojássárgával kenni először, és utána meg a fehérjével. Honnan szedtél ilyen blődséget? mindkétszer a felvert egész tojással kell kenni, ugyanolyan márványos lesz. Sajnálom, hogy csak azután néztem utána, kérdeztem rá ismerősömtől, hogy jó-e a recept, miután már jól elszúrtam, és csupa ideg voltam. Karácsony napján...
Farizeus
Ez a recept egy katasztrófa! Az a 2 dl tej abnormális hülyeség, 1 kg liszthez kell ennyi tej!!! Én barom, hogy a recepted használtam karácsony napján, és egy maccs lett, azt sem tudtam, hogy tegyem rendbe, hogy még sütemény legyen belőle. még 40 dkg lisztet, 10 dkg zsirt tettem hozzá, -utólag, a már bekevert maccsba!- hogy egyáltalán nyújtható állagú legyen. Jól átvertél a recepteddel, kínos volt... Ezen kívül nem egyértelmű a töltelék sem, ha dióst is, és mákost is akarok, akkor dupla mennyiségű tésztát kell csinálni?

Hasonló Receptek

Magazin