Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos káposztafőzelék kötözött sonkával

12 3.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80-100 dkg fejeskáposzta
  • 50-60 dkg kötözött sonka
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1-2 teáskanál só (attól függ, mennyire sós a sonka)
  • 1 db tojás nagyságú vöröshagyma
  • fél dl étolaj
  • 2 púpozott evőkanál liszt
  • 2 teáskanálnyi pirospaprika
  • 2 kis boboz sűrített paradicsom

Elkészítés

    Elkészítés: A káposztát kettévágjuk, és vékonyra felszeleteljük.( A torzsáját kihagyjuk, azt körbevágjuk.) Annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni a káposztát és az fél cm vastagságúra szeletelt sonkát. Hozzáadjuk a fűszereket és a hagymát.

    Az olajjal és a liszttel rántást készítünk, teszünk bele pirospaprikát, és felengedjük a felvizezett paradicsommal (kb. 2 dl vízzel hígítottam fel). A főzelék levéből veszünk le a rántáshoz, jól elkavarjuk, majd hozzáadjuk a főzelékhez, és 2-3 percig főzzük még együtt.

Megjegyzés

Aki szereti, cukrot tehet bele, mi nem szoktunk. Finom, viszonylag gyorsan elkészíthető főzelék.

jabaki2
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

jabaki2
Finom lesz biztos, de te majd teszteled , és kíváncsi vagyok rá, hogy melyik a jobb?:-)))
littledove
Igenis, értettem mester! Így lesz! (Van egy tortareceptem: Better Than Sex.......ma csinálom meg, holnap referálok róla.......100ezer kalória, csupacsoki-karamell. Szerinted????)
jabaki2
Szia littledove ! Ha csomósnak találod a rántást, akkor tegyél egy szűrőt az edény fölé és azon keresztül töltsd bele a felhígított rántást a készülő ételbe, és akkor megoldódik a gondod, nem kell a botmixer.Annyi folyadékot tölts a rántáshoz, hogy az állaga joghurt sűrűségű legyen kb.
littledove
Szia Jabaki2! De aranyos vagy, hogy válaszoltál, nagyon szépen köszönöm. Az az igazság, hogy a rántások hol sikerülnek, hol nem.....tudom, hogy a meleg rántást hidegvízzel, a hideget melegvízzel kell felengedni, de nekem nagyon sokszor marad csomós.....na ilyenkor szoktam adni neki a kéziturmixommal....... Talán itt az volt a hiba, hogy tényleg sok volt a két kanál liszt, és a paradicsompürés kevés..... De a végeredmény kárpótolt végül is.....mert finom lett és még egyszer köszönöm a receptet is és a tanácsodat is. Jó \"Pap\" holtig tanul......ezt nem is szégyellem!
jabaki2
Szia littledove! Bocs, nem voltam most 3 napig gépközelben, ezért most írok neked! A liszt mennyisége függ a kanál méretétől , és ezt nem gondoltam végig. Nekünk viszonylag kisebb méretű a kanalunk.(Meg attól is függ, hogy mennyi a lé a káposztán.) Ha füstölt hús nélkül készíted el,(vagy füstölthús kocka nélkül) akkor sem dől össze a világ, mert akár sült oldalassal, vagy bármilyen feltettél ehető. Én azért ezzel írtam, mert most ezt éppen ezzel készítettem el. A rántás, hogy ne legyen csomós kevés hideg vízzel, vagy itt a paradicsommal engeded fel, majd jól elkevered, aztán adod hozzá a többi folyadékot. Mielőtt beleteszed az ételbe, célszerű az elkészítendő ételből (leves, főzelék) kivenni előbb egy merőkanálnyit, ezzel is elkavarod, majd még legalább ugyanennyit, és ezzel is ugyanúgy simára dolgozod. Ha így töltöd bele, hogy felmelegítetted a főzőlével, és ahogy töltöd bele, közben kavarod, akkor tuti, hogy nem lesz csomós. Üdv.: jabaki
Nordkapp
Hy! A sót és persze mást is :P:P
littledove
Szóval, uraim.....a vén kecske is megnyalja a sót......káposzta ide-oda, én megcsináltam életem első paradicsomos káposztafőzelékét. Finom lett, igaz nem raktam bele az összes rántást, mert nekem a 2 pupozott evőkanálból rengeteg lett. A fele elég volt, még így is fel kellett egy kicsit higítanom vízzel. Füstőlt husok itt egyáltalán nincsenek, de becsaltam az ízt Magyarországról küldött füstőlthús-kockával.....finom lett a végeredmény. Egy pici cukrot azért én raktam bele. És csak mellesleg kérdezném a szakértőket.....hogy nem lesz csomós a rántás?????? Köszönöm még egyszer!
Nanasnani
Hali! Nagyon jó a főzeléked, ne zuhanj kétségbe, ragadozóval szövetkeztünk, a kápoztás tésztt is kacsa hússaleszi! Szerintem, egyébként 2-3 napon belül, biztosan felnyom valami nyuszis receptet, képek a nyuszis magazinból! .....
jabaki2
Ja, és ha már a nyúl elég sok káposztát evett,kellően megnőtt, akkor születhetne egy legenda a nyúlpaprikásról:) Nem is értem Nord, hogy miért ideírtad, én a helyedbe egyből Krisztinának küldtem volna el:))Biztos,hogy nagyobb sikere lenne, mint az én paradicsomos káposztafőzelékemnek.:)
Nordkapp
Ja, és a kecske is jól lakik, a káposzta is elfogy, meg én sem maradok szomjas..... a nyúlról nem is beszélve!

Hasonló Receptek

Magazin