Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos húsgombóc penne tésztával

paradicsomos húsgombóc pennével

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma (közepes)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors (őrölt)
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
  • 1 db tojás
  • A paradicsomszószhoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 teáskanál bazsalikom (friss ha van)
  • 1 teáskanál oregánó
  • kevés bors (őrölt)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
  • 2 dl paradicsomlé (házi)

Elkészítés

    1. Összekeverjük a darált húst a fűszerekkel és picike gombócokat formálunk belőle!
    2. Majd egy jó nagy serpenyőben olajat forrósítunk és ebben a gombóckákat átsütjük. Utána kiszedjük egy tálra őket. Közben egy fazékban felteszünk vizet forrni a pennéhez.
    3. A visszamaradt olajba tesszük az apróra vágott hagymát a mártáshoz. Ha üvegesre pirult akkor mehet rá a paradicsom, a paradicsomlé és a fűszerek. Sűrűre főzzük, majd beletesszük a gombóckákat, és készre főzzük úgy 10 perc alatt.
    4. A közben elkészített, leszűrt tésztát a paradicsomos gombóckákra szedjük és lazán össze forgatjuk. Tálaláskor parmezán sajttal megszórhatjuk.

    ZÖLDSÉGLEVES PETREZSELYMES NOKEDLIVEL 

    CSIRKEMELL KÜLÖNLEGES BUNDÁBAN 

Megjegyzés

Aki szereti a nagyon paradicsomos ételeket!

alexandra29
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin