Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Panna cotta málnával

Hozzávalók

  • 1 db vaníliarúd
  • 5 dl habtejszín
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 db lapzselatin
  • 20 dkg málna
  • vaj
  • porcukor (a formákhoz)

Elkészítés

    1.

    A vaníliarudat hosszában felhasítjuk és belsejét kikaparjuk. A tejszínt egy kis lábosba öntjük, beleszórjuk a kikapart vaníliamagot, valamint a cukor felét, és lassú tűzön állandó keverés mellett kb. 3 percig fűzzük.

    2.

    A zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk belőle a vizet, majd a meleg tejszínbe tesszük, és folyamatos keverés közben felolvasztjuk benne. 4 tálkát (kb. 1,25 dl-es) kikenjük vajjal és megszórjuk porcukorral. Az előkészített tálkákban elosztjuk a felfőzött tejszínt. A tálkák tetejét bevonjuk folpackkal, majd a hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.

    3.

    A málna felét és a maradék cukrot egy kis lábosba öntjük, és 5 percig főzzük, majd lehűtjük. A kész pannacottát a formából egy desszertes tányérra borítjuk, meglocsoljuk a kihűlt málnaöntettel, és a maradék málnával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin