Elkészítés: Az élesztőt egy kisebb edényben kevés cukorral és tejjel felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, alaposan összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojásokat és az élesztőt. Gyúrni kezdjük, miközben apró adagokban hozzáadjuk az olajat. Erősen dagasztjuk 15-20 percig, majd letakarva, szobahőmérsékleten 60-90 percig kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát tetszés szerinti nagyságúakra felosztjuk (én 12-14 darabot sütök belőle), formázzuk hosszúkás, lapos zsemleformájúra, (de a forma is szabadon választható), a tetejét bevághatjuk hagyományosan kereszt alakban.
Sütőpapírral lefedett lemezre vagy tepsire helyezzük a paniniket, és letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg 1/3-ával meg nem nagyobbodnak.
190 fokos sütőben készre sütjük. A sütési idő a választott forma-nagyság függvényében változik, 12 db esetében kb. 20 perc. Az elkészültét úgy ellenőrizhetjük, hogy felemelve megkopogtatjuk az alját.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre