Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paella - egyszerűen

default user icon
6 3.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 mokkáskanál őrölt sáfrány
  • 25 dkg nagyobb garnélarák
  • 12 dkg kisebb garnélarák
  • 12 dkg fagysztott vagy konzerv kagyló
  • frissen őrölt feketebors
  • olaj
  • 1 kis zöldpaprika
  • 1 kis piros húsú paprika
  • 1 lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg hosszú szemű rizs
  • 35 dkg paradicsom
  • 5 dl húsleves

Elkészítés

    Elkészítés: Egy evőkanál olajat nagy serpenyőben felhevítünk, s megfonnyasztunk rajta a zúzott fokhagymát és az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt paradicsomot, a kicsumázott, felszeletelt piros húsú paprikát, 1 kávéskanál őrölt paprikát, s 5 percig pároljuk. Hozzáadunk 20 dkg hosszú szemű rizst, 1 mokkáskanál kurkumát, és elkeverjük vele. Három percig főzzük, felöntjük húslevessel, felforraljuk, lefedjük, s a lángot levéve tizenöt percig főzzük. Hozzáadjuk a garnélarákokat és a kagylót, és három percig főzzük. Forrón tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Forcas
Ízlések és pofonok, szerintem a szeklicének nincs kellemetlen íze, de az igaz, hogy maximum annyi a közös pont a sáfránnyal, hogy megszínezi az ételt, de ízileg nem helyettesítik egymást. Szerintem mindkettő jó, de nem feltétlenül ugyanazokba az ételekbe (nyilván van átfedés). Szóval szerintem érdemes mindkettőt beszerezni és a megfelelő ételbe használni.
orso73
folyt: csak a szeklicével sokkal kevésbé, és mellesleg kellemetlen íze van. Ha már a szeklicénél tartunk, a kurkuma is felbukkan időnként, mint javasolt sáfrányhelyettesítő. De ismét csak annyi közös van a két fűszerben, hogy sárgítani lehet velük az ételt.
orso73
nem egy és ugyan az a kettő: http://jeindia.hu/index.php/glossary/s%C3%A1fr%C3%A1ny \"Ha pedig Magyarországon jársz mondjuk a Váci utcában, és látod az árusokat, akiknél Echt Safran című zacskók vannak a német szájtátik számára, és pár száz forintért adnak egy maroknyit, akkor tudd, hogy az sáfrányos szeklice. A szeklicének annyi köze van a sáfrányhoz, hogy mindkettővel sárgára lehet festeni az ételt
hargitaie
A kurkuma másik neve indiai sáfrány. Egy és ugyanaz a kettő.
weberjuli
Valószínüleg kurkuma, mert a sáfrányt aranyárban mérik!
Ria620
Most akkor kurkuma vagy sáfrány?

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Paella - egyszerűen recept?


Magazin