Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Orosz krémtorta - sütés nélkül

default user icon
4 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 12 szelethez:
  • 10 dkg mazsola
  • 1 dl rum
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl tejszín
  • 1 evőkanál zselatin
  • fél dl víz
  • 25 darab babapiskóta
  • 20 dkg cukrozott gyümölcs
  • 1 csomag habfix
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A mazsolát leöblítjük és a rumba áztatjuk. A cukrot a tojássárgájával alaposan kikeverjük, a tejjel felengedjük, és gőz fölött, kevergetve, sűrű krémmé főzzük. A gőzről levéve vaníliás cukorral ízesítjük, és ha kihűlt, a vajjal habosra keverjük. A mazsolát leszűrjük, és a rumot is a krémbe dolgozzuk. A zselatint a fél deci hideg vízben simára keverjük, kevergetve fél percig főzzük, majd langyosra hűtve a krémbe szűrjük. A tejszín felét habbá verjük, és ezt is a krémbe forgatjuk. A cukrozott gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. Egy 22 centi átmérőjű, kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, hideg vízzel kiöblítünk. Az aljára egy sor babapiskótát fektetünk, cukrozott gyümölccsel és mazsolával megszórjuk. Erre krémet simítunk, majd rá ismét babapiskóta, cukrozott gyümölcs, mazsola kerül. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart, a tetejére babapiskóta kerüljön. Két órára hűtőszekrénybe tesszük, majd a tortát tálra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. A maradék tejszínt a habfixszel habbá verjük, a porcukorral ízesítjük, és a tortát bevonjuk vele. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

MarcsiFMK
Nekem a krém nem akart besűrűsödni.... Mindemellett a torta finom, mert azért sikerült befejeznem, (bár kicsit másképp). Az alsó réteg babapiskótát rumos tejjel meglocsoltam, okulva az előttem szólók megjegyzéseiből. Fincsi, fogok még csinálni, mert a családnak is ízlett :)
zabkasa
Finom és gyors , a piskótát én mindenhez beáztatom
lukacsbiro
Nagyon finom.Igaza van Krisztinának be kell áztatni a piskótát.
T. Krisztina
Tényleg nagyon finom, de a babapiskóta - főleg a tetején, ami utóbb az aljára kerül - nem nagyon akar megpuhulni, így viszont elég nehéz vágni belőle. Talán érdemes lenne egy kicsit beáztatni a babapiskótákat előtte.

Hasonló Receptek

Magazin