Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nyúl erdei gombás cannellonival

4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg nyúllapocka
  • 1,5 liter zöldségalaplé vagy húsalaplé
  • 1 dl édes tokaji fehérbor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz cannelloni tészta
  • 15 dkg erdei gomba
  • 1 dl tejszín
  • bors
  • fehérbors
  • vaj
  • olívaolaj
  • 2-3 dkg friss parmezán
  • 1 kávéskanál paradicsompüré
  • fél csokor medvehagyma

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A füstölt szalonnát és a gombát apró kockára vágjuk. A vöröshagymást és a fokhagymát finomra vágjuk.

    2. Serpenyőben kiolvasztjuk a szalonnát, majd jöhetnek rá a hagymafélék, ha átpirult, mehet bele az alaplé és a bor, majd a só és a bors. (A sóval óvatosan, mert a szalonna lehet nagyon sós is. Én azt javaslom, hogy kóstoljuk meg előtte a szalonnát.)

    3. Az egész alapban átforgatjuk a letisztított nyúllapockát, majd egy sütőzacskóba téve az egészet tepsibe rakjuk, és 180 fokon 1-1,5 órán át sütjük.

    4. Amíg a nyúl sül, elkészítjük a mártást és a tésztát. A gombát vajon vagy olívaolajon megpároljuk. Amikor kiadta magából a levet, kicsit visszaforraljuk, majd felöntjük 2-3 dl alaplével. Ezzel pároljuk egy kicsit. 15 percnyi párolás után még egy kis alaplével felöntjük, ezután hozzáadjuk a tejszínt, amivel szintén beforraljuk. Sózzuk, borsozzuk (itt fehérborsot használjunk).

    5. Közben forrásban lévő vízben 3 percig főzzük a cannellonikat. Amikor kivettük a tésztát, megtöltjük a közben elkészült gombás raguval. Mire ezzel végzünk, a nyúl elkészült, és kivehetjük a sütőből. A töltött cannellonikat megszórjuk friss parmezánnal, és egy formában háromszög alakban megsütjük 20 perc alatt.

    6. Amikor a nyulakat kivettük a sütőből, a zakcsót kinyitjuk, a levet egy forralóba öntjük, forralni kezdjük. 1 dl alaplevet hozzáönthetünk, de nem fontos. Ebbe megy a paradicsompüré, kiforraljuk felére, majd félrehúzva 5 dkg vajat adunk hozzá, amivel simára keverjük.

    7. Tálaláskor a cannellonikat a tányér egyik pontjára helyezzük, majd 2-3 db nyuszit elé helyezünk, amit leöntünk a pecsenyelével, és megszórunk aprított friss medvehagymával.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin