Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nyírségi gulyás

Hozzávalók

  • 30 dkg sertéstarja
  • 3 db burgonya
  • 2 ek tarhonya
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk köménymag
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 tk majoranna
  • 1 ek mangalicazsír
  • 1 db t. v. paprika
  • 1 db paradicsom

Elkészítés

    1. A húst és a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát megpucoljuk. A húst és a kelkáposztát felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk, a burgonyát hasábokra vágjuk.
    2. A zsírt felhevítjük, és megdinszteljük rajta a hagymát és a fokhagymát. Megszórjuk a köménymaggal, kipattogtatjuk, majd hozzáadjuk a húst. Megsózzuk, megborsozzuk, és addig dinszteljük, amíg a hús kifehéredik, és kissé zsírjára sül. Ekkor megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön főzzük tovább.
    3. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a tarhonyát, majd a kelkáposztát, a burgonyát, a paprikát és a paradicsomot. Vízzel leves sűrűségűre öntjük fel, és készre főzzük. 

Megjegyzés

Különleges magyar ízvilágú étel. Egyszerű, tápláló és kiadós leves önmagában is , de kínálhatunk hozzá buktát vagy túrós lepényt is.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin