Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Török Zsuzsa
Óráról órára fel tudod sorolni 1848. március 15. eseményeit, ám arról kevés fogalmad van, hogy miket ehettek akkoriban a 12 pontot fogalmazó ifjak? Nem fogod elhinni, mi volt nemzeti költőnk egyik nagy kedvence!
A gulyás különösen az őszi-téli időszakban népszerű étel: laktató, melengető, már egy tányér elegendő energiát biztosít. Sokféleképpen el lehet készíteni, erről az ételről is elmondhatjuk: ahány ház, annyi recept. Íme, a mi kedvenceink!
Kovács Ágnes
A Liverpool szurkolói most rövid ideig nem láthatják játszani kedvenceiket. Hogy a szünet alatt se unatkozzanak, a csapat egy fantasztikus videóval lepte meg rajongóit, amelyet a Liverpool YouTube-csatornáján láthatnak.
Még javában tart a Sziget Fesztivál, mi pedig tovább kóstolunk. Kolos most annak járt utána, hogy vajon a méltán népszerű gulyás szerepel-e az étlapon a sok nemzetközi és street food kaja mellett?
A gulyáslevesnek ugyan van alapreceptje, de ahány ház, annyi féle. Ezen a videón egy sertéshúsos változat készül, és csipetke helyett nokedli kerül bele. Abból viszont jó sok!
A gulyáslevest kezdetben a marhapásztorok, vagyis a gulyások főzték ráérősen, bográcsban, a pusztában rendelkezésükre álló kevés hozzávalóból. Mára már szerepel a világ 100 legismertebb étele között, 2017 óta hivatalosan is hungarikum lett. Mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!
Fotó/Videó: Horváth András
Döglesztő hőség ide, vagy oda, a nyárban az a jó, hogy végre kiköltözhetünk a szabadba és sorra főzhetjük bográcsban kedvenc ételeinket. Mi most egy klasszikus bográcsgulyással készültünk nektek, amit még a kezdők is könnyűszerrel rotyogtathatnak a szabad tűz fölött. A végeredményre nem lesz panasz, csak a receptet kövesd figyelmesen.
Csilla
A Tasteatlas.com közzétette a top 50 legnépszerűbb magyar fogást, amiért megéri hazánkba látogatni. Mi pedig összegyűjtöttük nektek a lista első 10 helyét elfoglaló finomságok receptjeit. Jó étvágyat kívánunk hozzájuk!
Egy tányér laktató leves jó szolgálatot tesz a rohanós hétköznapokban, amikor nincs sok időnk főzni és akkor is jól jönnek ezek a receptek, amikor hó végén kevesebb pénzből gazdálkodik az ember. Az alábbi 11 leves egyszerű, megfizethető és nem mellesleg isteni finom is.
Kard Sándorné
Videó
Gulyás, lángos, pálinka - a legtöbb külföldinek ez ugrik be a magyar gasztronómiáról. De vajon ismernek más fogásokat is? És meg is kóstolták őket? A Szigeten utánajártunk!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Lilalicsi
Hagyományos magyar ételeket kóstoltatott néhány amerikaival a Buzzfeed csapata. Lássuk, hogy reagálnak a gulyásra, a csirkepaprikásra, a töltött káposztára és a szilvás gombócra azok, akik még soha életükben nem találkoztak hasonlóval.
Bár a hosszú, hideg estéknek sok előnye nincs, egyvalamit azért nagyon lehet szereti: amikor hazaérve tetőtől talpig átmelegít minket egy laktató, tartalmas, gőzölgő leves. Krumpli-, bab-, gulyás-, csorba-, gombóc- vagy erőleves, ilyenkor jöhet bármi, ezért össze is szedtünk azt a 15 receptet, melyet jó szívvel ajánlunk nektek az őszi-téli időszakban.
A Balaton környékének hagyományos ételeit nem a tó közvetlen közelében kell keresnünk. 10-20 km-rel eltávolodva a parttól a halas fogásokon kívül is számtalan finomságot találhatunk, például a Bakonyban, Somogyban és Zalában.