A tésztához a lisztet egy tálba szórjuk, hozzákeverjük a porcukrot, a sót és elmorzsoljuk benne a vajat, majd a tojás sárgája hozzáadásával összegyúrjuk. Átlátszó fóliába csomagoljuk és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. (Ha a tészta nem áll össze, tejjel lágyíthatjuk.)
A sütőt 180 fokra melegítjük. A tésztát enyhén lisztezett felületen 3 - 4 mm vastagságúra kinyújtjuk és egy kisebb (3 - 4 cm) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, azután sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd hozzáadagoljuk a citrom levet és a porcukrot. Sűrű habcsók állagúra verjük, majd nyomózsákba töltjük és kis halmokat nyomunk a tésztakorongok tetejére. Kb 15 perc alatt megsütjük, majd amikor kihűltek, baracklekvárral összeragasztgatjuk őket.