Keress receptre vagy hozzávalóra

Narancslekvár

default user icon
5 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 narancs
  • 2 citrom
  • cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A narancsot és a citromot meg kell tisztítani, a belső részében lévő fehér csutkarészt kivenni. Ezt követően fel kell kockázni, lemérni, és kétszer annyi súlyú vizet ráönteni. 24 órát állni hagyjuk.
    Másnap a forrástól számított 1/2 órát kell főzni, majd újabb 24 órát állni hagyni. Ismét le kell mérni, és ugyanannyi súlyú cukorral a forrástól számított 1/2 órát kell főzni. Langyosra hűtve kis üvegekbe kell tenni és másnap lezárni.

Megjegyzés

Nagyon fincsi pl. püspökkenyérbe, bár egy kicsit hosszadalmas.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

R.Csilla 8 évvel ezelőtt
Először a Rp. alapján készítettem el a lekvárt. Másodszor már 6:3 arányban tettem a gyümölcsöket, csak a fele vizet tettem hozzá és a cukor mennyiségét is csökkentettem. Így sűrűbb, savanykásabb lett és finom.
krisz17 9 évvel ezelőtt
Szeretném kérdezni hogy tartósító szer nem kell bele? Kösz Krisz
Szilaska 9 évvel ezelőtt
Nekem nem dermedt meg másnapra, kihűlve sem! :( Ezen már nem lehet javítani?
forint64 11 évvel ezelőtt
Az előző hozzászólásból okulva szándékosan savanykás narancsot vettem, 75 dkg cukrot raktam a 1 kg-nyi masszához. Főzés közben valóban hígnak látszott a lekvár, de mire kihűlt, szépen meg is dermedt. A barátaimnak készítettem karácsonyra, imádják, jövőre is ezt kérik.
Bodza 11 évvel ezelőtt
Kedves Edeleweiss! Nekem 1,5 órás főzés után is nagyon híg és iszonyatosan édes lett a lekvár. Mit tegyek másképp a következő adagnál, hogy rendesen össze is álljon?

Hasonló Receptek

Magazin