Nagyi-féle kukoricamálé

default user icon
6

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg kukoricaliszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál sima liszt
  • zsír

Elkészítés

    Elkészítés: Egy tálba kukoricalisztet és sima lisztet teszünk. Felforraljuk a tejet, elkeverjük benne a cukrot. Ezzel leöntjük a lisztet, rövid ideig állni hagyjuk. Kizsírozott tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kriszta23 11 évvel ezelőtt
bocsi, a tésztába is kell a cukor. :-)))
kriszta23 11 évvel ezelőtt
Sziasztok! Kérdésetekre válaszolva: édesen lehet enni, de nem kell cukor a masszába, csak a kész étel tetejére.Pl. kockára vágd! Ez a nagyid sütije is lehetett, nekem is a 80 éves nagyim adta a receptet.
kire007 11 évvel ezelőtt
Inci! Én is korodbéli vagyok. Nagyanyám a kukoricadarát enyhén sós vízben főzte meg, / mint a tejbedarát / majd tepsibe simítva "igazi" szilvalekvárt csapkodott bele kiskanállal. Aztán szép pirosra sütötte. Forrón vanilliás pocukorral hintette meg és kockára vágta. Hidegen, melegen is finom volt.
irenpeled 11 évvel ezelőtt
vaolna egy kerdesem vagy talan keresem!!!! 54 eves vagyok es gyerekkoromban a nagymamam csinalt kukorica lisztbol malet vagy pitet mar nem emlekszem ra talan ez a recept lenne az???? udv iren peled (israel)
Vittmayer Dóra 11 évvel ezelőtt
Talán lekvárral, porcukorral, mint a cs.morzsát? Mindenesetre ki fogom pr.
kire007 11 évvel ezelőtt
Biztosan nagyon finom lehet, de hogyan kell enni? Sósan? Édesen? Köszi a választ!

Hasonló Receptek

Magazin