Elkészítés: A diót durvára/darabosra őrlöm.
A vajat, a tejszínt és a cukrot egy lábosban folyamatos kevergetés közben felteszem forrni. Lehúzom a tűzről, belekeverem a diót és a finomra vágott narancshéjat, beleszitálom a lisztet, és jól összekeverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanállal kis karikákat nyomkodok.
Kb. 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt kisütöm, majd lehűtöm a korongokat. Forrón a korongok nagyon omlósak, esnek szét, a legjobb hűvös helyen hűteni, dermeszteni.
Közben gőz fölött megolvasztom az étcsokoládétm belekeverem az olajat. A kihűlt korongokat egy tálcára szorosan egymás mellé teszem, és evőkanállal lekenem a tetejüket az olvasztott csokoládéval, majd ismét hideg helyre teszem. 1-2 óra múlva fogyasztható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre