Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Moszkauer III.

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg dió
  • 15 dkg cukrozott narancshéj
  • 15 dkg vaj
  • 15 evőkanál habtejszín (kb. 1,8 dl)
  • 15 dkg cukor
  • 9 dkg liszt
  • A bevonathoz:
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 6 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A diót durvára/darabosra őrlöm.

A vajat, a tejszínt és a cukrot egy lábosban folyamatos kevergetés közben felteszem forrni. Lehúzom a tűzről, belekeverem a diót és a finomra vágott narancshéjat, beleszitálom a lisztet, és jól összekeverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanállal kis karikákat nyomkodok.

Kb. 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt kisütöm, majd lehűtöm a korongokat. Forrón a korongok nagyon omlósak, esnek szét, a legjobb hűvös helyen hűteni, dermeszteni.

Közben gőz fölött megolvasztom az étcsokoládétm belekeverem az olajat. A kihűlt korongokat egy tálcára szorosan egymás mellé teszem, és evőkanállal lekenem a tetejüket az olvasztott csokoládéval, majd ismét hideg helyre teszem. 1-2 óra múlva fogyasztható.

Megjegyzés

Cukrozott narancshéj, ahogy én készítem: a narancshéj eléggé kesernyés tud lenni, ezért én a fenti recepthez kb. 3 kisebb narancs héját zöldséghámozóval lehúztam, majd apró kockákra vágtam.
Ezután lábasba tettem, és felöntöttem annyi hideg vízzel, hogy ellepje, majd feltettem forrni. Amikor felforrt, kavargattam, majd leöntöttem róla a vizet, újra hideg vízzel felengedtem, és visszatettem forralni. Ezt háromszor ismételtem, majd amikor negyedjére tettem fel hideg vízzel, hozzáraktam kb. 10-15 deka cukrot is, tulajdonképpen az utolsó körben egy szirupban főztem/puhítottam a narancshéjat. Amikor a víz nagy részét elfőtte, megkóstoltam, már egyáltalán nem volt keserű, lecsöpögtettem, és úgy tettem a moszkauerbe. Egyébként ezt a narancshéjat lehet akár a bejgli mák- és diótöltelékébe is felhasználni, nagyon finom, zamatos, befőttes üvegbe téve pár hétig eláll a hűtőben, úgyhogy érdemes egyszerre akár 10 narancsot is így elkészíteni. Természetesen a narancsokat utána megfeleztem, kifacsartam és a családdal megittuk. - titusz2014

Ezek is érdekelhetnek