Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes béles csupaszon

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db egész tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál tej
  • 40 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódapor
  • 30 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 3 ek gríz
  • 2 cs vaníliás cukor

Elkészítés

    1. Az egy egész tojást habosra keverünk 15 dkg cukorral, hozzáadunk 3 dkg vajat 2 evőkanál mézet, 3 evőkanál tejet. Ezt a masszát gőz felett sűrűre főzzük, 40 dkg lisztet, 1 kávéskanál szódaporral elkeverünk, majd a meleg masszával összeállítjuk, négy darab lapot sütünk belőle. Hagyjuk kihűlni. 
    2. A margarint 30 dkg cukorral habosra keverünk, 3 dl tejbe 3 evőkanál grízt teszünk, megfőzünk, ha kihűlt összekeverjük a vajas cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral.
    3. A lapokat úgy töltjük meg, hogy az alsó meg a felső lap vajas krémmel, a középső pedig barack krémmel legyen.

Megjegyzés

Ízletes finom sütemény, nagy előnye, hogy sokáig eláll!

19610425
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin