Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes rácsos

90 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, 1 kávéskanál porcukorral és az élesztővel felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadunk 10 dkg porcukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, 1 tojássárgáját, az élesztős tejet és a tejfölt, jól összegyúrjuk. 2 cipót formázunk belőle, konyharuhával letakarjuk, 30 percig kelesztjük.

A meggyet kimagozzuk (a befőttet leszűrjük), a diót durvára vágjuk. A maradék 10 dkg porcukrot összekeverjük a fahéjjal.

Kinyújtjuk az egyik tésztacipót, kb. 25x35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Széleit 2-3 cm-re felmagasítjuk, megkenjük tojássárgájával, alját villával megszurkáljuk. Megszórjuk a zsemlemorzsával, a dió felével, a meggyel, a fahéjas porcukorral, végül a maradék dióval.

A másik cipóból kisujjnyi vékony rudakat sodrunk, berácsozzuk vele a sütit, végüket rányomkodjuk a tészta szélére, majd további 30 percig kelni hagyjuk. Tetejét megkenjük a maradék tojássárgájával, és 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss