Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mediterrán töltött paradicsom rukolával

Hozzávalók

  • 8 db paradicsom
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 6 dkg zöld olívabogyó
  • 25 dkg mozzarella sajt
  • 1 ek reszelt parmezán
  • 1 csokor bazsalikom
  • 6 dkg rukola
  • 5 ek balzsamecet
  • 5 ek olívaolaj
  • bors

Elkészítés

    1.

    Miután levágtuk a paradicsomok tetejét, kivájjuk a belsejüket, majd sózzuk és borsozzuk őket ízlés szerint. A kaliforniai paprikát 180 fokos sütőben 35 percen keresztül sütjük, majd meghámozzuk és kicsumázzuk.

    2.

    Felaprítjuk az olívabogyót és a mozzarellát. Tálba tesszük, és megszórjuk a reszelt parmezánnal valamint a felaprított bazsalikommal. Sózzuk és borsozzuk.

    3.

    A paradicsomokat megtöltjük a mozzarellás-olajbogyós keverékkel. Tálra terítjük a rukolát, és meglocsoljuk a balzsamecet és az olívaolaj keverékével. A paradicsomot a salátaágyon tálaljuk.

A rukola és a bazsalikom kivételével minden hozzávaló előre feldolgozható. A zöldfélék azonban gyorsan elveszítik frissességüket.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin