Az tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, majd fokozatosan belekeverjük a sót, a sütőport, a lisztet, végül a diót és a lereszelt répát.
A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
Elkészítjük a krémet: a vajat habosra keverjük a porcukor felével, hozzáadjuk a mascarponét és összeforgatjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és a maradék porcukorral, majd beleforgatjuk a vajas-mascarponés krémbe.
Amikor kihült, akkor vízszintesen három részre vágjuk. (Ha ez nem megy, akkor két rész is elegendő.) Az alsó tésztalapot megkenjük krémmel, ráhelyezzük a második lapot, amelyet szintén megtöltünk krémmel, erre kerül az utolsó tésztalap. A tetejét megkenjük a maradék krémmel, majd meghintjük mandulaforgáccsal.
Tálalás előtt 2 órán át hűvös helyen pihentetjük. Tetejét marcipánnal díszítjük.