Elkészítés: Az olvasztott margarinból pár cseppel kikenem a kuglófformát, és ki is lisztezem. A többi margarint a cukorral jól összekeverem, aztán jöhet hozzá a tojás, liszt, sütőpor és a vaníliás cukor. Kb. a felét beleöntöm a formába. A maradék masszához hozzákeverem a kakaóport és ráborítom a sárgára. Ezután következik a márványosítás: a tésztába néhány helyen bekekavarok egy kanállal, majd elsimítom a tetejét, és beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe.Tűpróbáig sütöm, ami kb. 45perc. Ha megsült, kiborítom, és ha van türelme a családnak, bevonom csokimázzal (ez nálunk sokszor elmarad). Kávé, tea mellé, esetleg lekvárral megkenve nagyon finom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre