Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marlenka egyszerűbben

default user icon
11 4.2/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 2 ek méz
  • 2 db tojás
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg sütőmargarin
  • 40 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 2 ek liszt
  • 1 l tej
  • 37,5 dkg sütőmargarin
  • 30 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • cukrozott kakaópor vagy darát dió

Elkészítés

    1. A tésztának való alapanyagokat egy tálban jól összedolgozzuk, 4 darab cipót készítünk belőle. Mivel egy kicsit ragacsos a tészta, nehézkes nyújtani. Eleve sürtőpapíron célszerű ellapítani, majd egy közepes tepsi hátulján, a sütőpapírral együtt megsütni, 175 fokra előmelegített sütőben, egyenként kb. 7-9 percig. Minden adag tésztával így járjunk el.
    2. A pudingport és a lisztet összekeverjük, majd a tejjel keményre főzzük. A sütőmargarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Mikor már langyos a puding, belekeverjük a cukros margarint, simára dolgozzuk.
    3. A 4 lapot megtöltjük a krémmel, a felső tésztalapra is krém kerül, majd ezt instant (édesített) kakaóporral vagy darált dióval bőven megszórjuk. Hűtőszekrényben néhány órát, állni hagyjuk, hogy a tésztalap megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.

    MOGYORÓS MARLENKA>>> 

    DIÓS MARLENKA>>> 

    CSOKOLÁDÉS MARLENKA>>> 

Megjegyzés

Elsőként nehéznek tűnik, de nem az. A tészta ragacsos, nyújtófával, lisztezve sem könnyű kinyújtani. Én az ujjaimmal próbáltam, ez bevált. Így nem annyira vékony a tésztalap. Ha túl sűrű a tészta, szükség esetén tejjel higítható A végeredmény a lényeg: istenien finom, eteti magát. Ajánlom, próbáljátok ki egyszer, aztán majd többször is elkészítitek.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

netka2
Az lenne a kérdésem hogy milyen nagyra kell kinyujtani a tésztákat? Akkorára mint egy tepsi?
csillus7
A süti nagyon jól sikerült, másod-, harmadnap lett igazán finom, mikor összeértek az ízek. A krém nem lett sok, nagyon pici tejjel higítottam a tésztát. Nyújtani nem volt nehéz, sütőpapíron pohárral nyújtottam ki, és nem ragad, nem kell lisztezni. Köszönöm a receptet :)!
jety12
Szia!Én is már 2x megcsináltam,nagyon finom lett.Szerintem viszont a krémhez elég a fele adag is,mert nekem sok megmaradt!!
Máré
Nem vagyok egy szakácszseni, de ezt a sütit már 3x elkészítettem (ma fogom 4edszer), és nagy sikerélményem volt, mert sikerült is, és nagyon ízlett mindenkinek! Köszönöm a receptet.
Minyom03
Egy sütőlap és egy folpack közé kell tenni a tésztát, hogy ne ragadjon :) és hogyha így csináljuk, akkor 6-7 tésztalap is kijön belőle ;) egyépként nagyon finom :P
Gabriella82
Rászántam magam, hogy a kókuszgolyónál bonyolultabb sütit készítsek...A nyújtásnál nem volt gondom... A tészta 6-8 percig sült, és nekem is állni kellett hagynom utána a hűtőben, mert elég száraz lett. Tanulság: 4-5 perc elég neki :-) Mindenestre nagyon finom és imádjuk. A technikámat meg még tökéletesíteni kell :-) Köszönet a receptért, ajánlom mindenkinek :-)
SzajhaRozal
Én úgy nyújtottam a tésztát, hogy beraktam egy lapnyit két sütőpapír közé és a felső sütőpapír alját bekentem egy kevés olajjal. Így miután kinyújtottam, könnyen elvált a papír a tésztától. :) Egyébként remek recept. Köszönöm. :)
smiling0223
Én azt szeretném kérdezni, mert 15 évesen, még elég kezdőként nem tudom megállapítani a hozzávalók mennyiségégből azt hogy hány személyre szól ezen recept?! A választ előre is köszönöm. : )
antekirt.
Nagyon jó recept gratula:)
korena
Megsütöttem a sütit úgy, hogy nem tudom hány fokos sütőben kell sütni, azt sem, hogy a tésztának milyen állagúnak kell lenie amikor kész. 7-8 perc után még elég puhácska 180 fokon. Keményebb legyen? Mindenesetre én keményebbre sütöttem így minimum 1 napig állnia kellett, hogy megszívja magát a tészta, de imádták! Azért örülnék, ha pontosabban ismerném a receptet! Szeretném újra megsütni tortának...

Hasonló Receptek

Magazin