Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés marlenka

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 55 dkg finomliszt
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 2 nagy tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál ecet
  • A lapok lekenéséhez:
  • 1 üvegcse konyakaroma
  • A krémhez:
  • 4 tubus (170 g-os ) sűrített tej
  • 25 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe kinyomjuk.
A tetejét rátesszük. Egy fazékba hideg vízbe állítjuk úgy, hogy az üveg pereméig érjen a víz. Lassú tűznél 3 órán keresztül forraljuk, míg az üvegben a sűrített tej szép aranybarnás színt kap, kásás állagú lesz.

Közben a lapokhoz a cukrot, a vajat, a mézet és a szódabikarbónát egy lábasban összeforraljuk, majd langyosra hűtjük. A kakaóval elkevert liszthez adjuk, majd a tojásokat és az ecetet is. Összegyúrjuk, és 5 cipóra osztjuk, kinyújtjuk.

Vajjal kent tepsi hátoldalán (24×39 cm) egyenként 4 perc alatt kisütjük.

Az elkészült karamellt a vajjal habosra keverjük. A tésztalapok széleit körbevágjuk, és aprítógéppel morzsásítjuk.

Minden lapot lekenünk az aromával, megvárjuk, míg beszívja. A krémmel a lapokat megtöltjük, a tésztamorzsát rászórjuk. Hűtőbe tesszük. Legjobb, ha 2 napot áll a hűtőben.

Ezek is érdekelhetnek