Elkészítés: Kezdjük a szósszal. Forraljuk fel a portóit és a levest, adjuk hozzá az ecetet, a borsot és a babérlevelet. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy kioldódjon a fűszerek íze. Állítsuk be a sütőt 110 Celsius fokra. Sózzuk, borsozzuk meg a húst. Pirítsuk meg a vajon. Helyezzük a sütőbe. Süssük meg, hogy a belseje rózsaszínű maradjon (kb. 15-20 perc). Tekerjük a húst zsírpapírba, és hagyjuk 10 percig pihenni, mielőtt felszeleteljük. Mossuk meg a spárgát, pucoljuk meg a répát, a gyökeret. Mindegyiket vágjuk gyufaszál vékonyságú darabokra (ha kell, hosszában is vágjuk félbe). A felszeletelt gyökérzöldségeket cukros, sós vajas vízben főzzük puhára. (De ne engedjük szétfőni!) Ezután ugyanabban a vízben főzzük meg a spárgát. Szűrjük le a zöldségeket, és tartsuk melegen. Szűrjük le a szószt. Sűrítsük be a liszttel. Főzzük öt percig. Tegyünk félre kb. 5 evőkanálnyit a tálaláshoz. Keverjük a tejfölt a maradék szószba, hogy könnyű és selymes legyen. Vágjuk a húst hat szeletre. Tegyünk a tejfölös szószból mindegyik tányérra. Helyezzük rá a húst. Öntsük a sötét szószt a világos köré. Rendezzük a zöldséget a hús köré. Díszítsük a hússzeleteket egy-egy libamájpástétom- és szarvasgombaszelettel. Tört burgonyát kínáljunk hozzá.