Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás Csoki joghurt torta

45 perc
rafinált
átlagos
1 adag
Hozzávalók
  • Krém
  • 640 g joghurt
  • 80 g fehér csoki
  • 230 g cukor
  • 28 g van.cukor
  • 500 ml tejszin
  • 200 g málna
  • 8 db lapzselé
  • Málnazselé
  • 120 g málna
  • 6 ek cukor
  • 5 g zselatin (4 ek meleg vízbe áztatjuk)
  • 2 ek víz
  • Csokikrém
  • 100 g csokoládé
  • 10 g vaj
  • 95g tejszin
  • 5 g zselatin(4 ek meleg vízbe áztatjuk)
  • 2 ek víz

Elkészítés

  1. Krém készítés: 4 db lapzselatint áztassunk hideg vízbe. A joghurtot a cukorral, a vaníliás cukorral és az olvasztott fehér csokival kavarjuk össze. Verjük kemény habbá a habtejszínt majd óvatosan forgassuk a joghurthoz. Osszuk két egyenlő részre a krémet, az egyiket tegyük be a hűtőbe. A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a krémhez. Majd öntsük a brownie tetejére, és tegyük be a hűtőbe 1 órára. A málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint, és főzzük össze. (Ha nem szeretnénk zselatint beletenni, akkor adjunk még hozzá cukrot, és főzzük tovább.) Öntsük a megdermedt joghurtkrém tetejére, és ismét tegyük vissza a hűtőbe. A maradék 4 db lapzselatint áztassuk hideg vízbe. A félretett krémhez kavarjuk hozzá az összetört málnát. A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk fel, és kavarjuk a málnás krémhez. Majd öntsük a málnazselé tetejére, és tegyük ismét hűtőbe 1-2 órára. Vízgőz felett a csokoládét vajjal olvasszuk össze, majd kavarjuk hozzá a tejszínt. A zselatint a vízzel kavarjuk össze, és melegítsük addig, amíg épp elolvad, majd kavarjuk a csokoládéhoz. Végül öntsük a torta tetejére, és egy éjszakára, min. 4-5 órára helyezzük hűtőbe. Díszítés: Fondan előtt le kenyjuk a tortát vajkrémel aztan mehet az élő virág vagy aki amivel szeretné.

Megjegyzés

Remélem tetszik es bizom benne hogy elérek valami eredményt - Vad Vivien

Ezek is érdekelhetnek

Friss