Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Májropogós kukoricabundában

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 20 dkg csirkemáj
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál morzsolt majoránna
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 4 tojás
  • 10 dkg natúr kukoricapehely
  • bő olaj a sütéshez

Elkészítés

    Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A csirkemájat megmossuk, kisebb darabokra vágjuk.

    Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemájat, és állandó keverés mellett megpároljuk. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük. Villával szétnyomkodjuk, vagy robotgépben pürésítjük. A kukoricalisztet 5 dl forrásban lévő, sós vízbe szórjuk, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a májpürével és 2 tojással. A maradék tojást felverjük, a kukoricapelyhet összetörjük. A májas masszából vizes kézzel kisebb rudakat formázunk, a tojásba és a kukoricapehelybe forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Tartármártással vagy salátával fogyasztjuk, de főzelékhez feltétként is adhatjuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 352 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szemane
Szerintem ez a recept rossz. Én mindent dupla mennyiséggel akartam megcsinálni, annyira \"folyós\" lett még így is az egész, hogy végül egybefasírtként végezte a sütőben. Rengeteg \"koszt\" csinált a konyhában, hogy az egész napon elment rá. Szerintem ez a kukoricalisztes víz is rossz ötlet. Bosszús lettem tőle.
nataligina7
Megcsináltam, annyi módosítással, hogy 0,5 kg májhoz 10 dkg lisztet és annak megfelelően 2,5 dl vizet használtam. Gyorsan megvan, finom, könnyű recept. Köszi a tippet!

Hasonló Receptek

Magazin