Elkészítés: A gombát kis gerezdekre vágjuk, a hagymát és a fokhagymát egészen finomra aprítjuk. A sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét egyenlő nagyságú kockára, félkarikára vágjuk.
A felhevített sertészsíron megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a gombát, a fokhagymát, a sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét és az egészben hagyott zellergumót. Enyhén megsózzuk, megpároljuk. Megvárjuk, míg a gomba kevés vizet ereszt, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. Jól elkeverjük, felöntjük jó 3 liter vízzel, beletesszük a leveskockát, a borsot, a kakukkfüvet és a kicsumázott paprikákat. Lassú tűzön főzzük. Ha felforrt, megkóstoljuk, és ha kell, utána ízesítünk sóval vagy ételízesítővel.
Ha a megpuhultak a zöldségek, a tejfölt elkeverjük a tejjel, hozzámerünk a forró levesből, újból elkeverjük, és kevergetve a leveshez öntjük, beleszórjuk az aprított petrezselymet, kiforraljuk.
Kivesszük belőle az egészben hagyott paprikát és zellert, és már találhatjuk is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre