Elkészítés: Karikázzatok fel 10 kiflit. 4 tojás sárgáját 10 dkg cukorral keverjetek habosra, tegyetek bele 25 dkg olvasztott margarint,és 1 l forralt, de langyosra hűtött tejet. Ebben kell áztatni a kiflikarikákat. Kivajazzátok a tepsit, belesimítjátok az ázott kiflik felét, ezt megkenitek baracklekvárral - vagy amilyen éppen van otthon. Reszeljetek le 5-6 nagyobb almát. Nyomkodjátok ki a levét, és ezt is rétegezzétek a tepsibe. Erre szórhattok még durvára vágott diót - de épp most mondják itt mellettem, hogy az annyira nem jött be. Szerintem üde színfoltja a rakásnak. Végül a maradék kiflit tegyétek a tetejére. A megmaradt tojásfehérjét verjétek kemény habbá, tegyetek bele 2 kanál lekvárt, és a habot tegyétek a rakás tetejére. Az egészet tegyétek sütőbe, s ha a hab megpirult, zárjátok el, de még hagyjátok száradni a meleg sütőben egy kicsit.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre