Madártej forradalmasított habbal

3 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 l tej
  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 1 rúd vanília
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

    Elkészítés: A tojások fehérjét keményre verjük pár kanál cukorral, tűzálló tálba helyezzük, és a mikrohullámú sütőbe tesszük, majd 800-as fokozaton 2 percet melegítjük. A hab csodaszépen megkeményedik, megfő, ezzel lerövidítve a nagyon macerás habkifőzési módszert, ami miatt sokszor lemondok a madártej készítéséről.

    A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a maradék cukorral és a vanília kikapart magjaival. Hozzáadjuk a pudingport és pár kanál hideg tejet, ezzel is alaposan elkeverjük.

    Közben a maradék tejbe dobjuk a vanília hüvelyét, felforraljuk, apránként belecsorgatjuk a tojáskrémbe, majd folyton kevergetve lassú tűzön besűrítjük.

    Tálkákba szedjük a vaníliás krémet, és galuskákat szaggatunk a tetejére a habból.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

sildiko2 3 évvel ezelőtt
Igazából nem rajongok a mikróhullámú sütőért, de ebben az esetben annyira leegyszerűsíti a munkát, hogy eltekintek némi-nemű esetleges egészségkárosító hatásától!
mkatalin 3 évvel ezelőtt
Én is régen így főzöm mikróban a habot, valahol már olvastam, egyszerű. Aztán csak rákanalazom a madártejre, és lehet fogyasztani.
muszacska 3 évvel ezelőtt
Én már nagyon régen mikróban készítem a madártejet. Nekem új, hogy csak egy tálba be kell tenni a felvert habot és úgy kell megfőzni . Ki fogom próbálni. Az én receptem szerint a habot a felfőzött tejben kell megfőzni, kb. 4 percig 360 fokon. Így is kemény lesz a hab. A madártej többi részét is mikróban készítem, így soha nem ég le (mikor gázon főztem, bizony-bizony leégett a tej). Egyéb süteménybe készítendő főzött krémeket csak a mikróban készítem.

Hasonló Receptek