Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral keverd habosra. Apránként add hozzá a lisztet és a kakaóport, majd forgasd bele a tojásfehérjékből vert kemény habot. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe töltsd. Előmelegíett sütően 180 fokon 20 perc alatt süsd meg.
A krémhez a tejet a pudingporral, 1 evőkanál kakaóporral és a cukorral dolgozz el simára. Lassú tűzön folyamatosan keverve főzd sűrűre. A tűzről levéve törd bele a csokoládét, keverd addig, amíg teljesen szétolvad benne. Ha krém kihűlt, add hozzá a habosra kikevert vajat és a meggyszemeket is. Simítsd a kihűlt tésztára a krémet, és tedd hűtőbe, amíg megdermed a krém.
A tetejét és lehet az oldalát gőz felett megolvasztott, majd kevés olajjal elkevert csokoládéval vond be. Nagyon finom sütemény!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre