Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Londoni diós rudak

4/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a margarinnal, 6 dkg cukorral és a tojások sárgájával jól összegyúrjuk, és 15 percig pihentetjük. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és baracklekvárral megkenjük.

A 3 tojásfehérjét habbá verjük a megmaradt cukorral, és a darált diót beleforgatjuk, ezt a krémet a tésztára kenjük, durvára vágott dióval szórjuk meg a tetejét, majd szép barnára sütjük.

Még melegen rudakra vágjuk.

Megjegyzés

Ezt a süteményt leginkább karácsonykor készítem el, ehhez szoktam a maradék tojásfehérjét felhasználni. - aphrodite80

Ezek is érdekelhetnek

Friss