Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lenmagos-sajtos keksz laktóz-, és gluténmentesen

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 10 dkg hajdinaliszt
  • 12 dkg vaj (laktózmentes)
  • 1 ek lenmag
  • 5 dkg sajt (laktózmentes)
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek tejföl (laktózmentes)
  • 1 tk só

Elkészítés

     

    1. A liszteket kimérjük egy tálban, hozzáadjuk a sütőport, a sót, és egyenletesen elkeverjük őket. Ezután hozzáadjuk a lenmagot, és ezt is jól belekeverjük.
    2. A vajat kockákra vágjuk, éselmorzsoljuk a lisztes keverékben.
    3. Majd hozzáadjuk a tejfölt is, és addig gyúrjuk, amíg egyenletes tésztát kapunk.
    4. A tésztát 2 részre osztjuk, az egyik részét letakarva a tálban hagyjuk, a másikat kinyújtjuk.
    5. A nyújtásnál a legegyszerűbb, ha sütőpapírt teszünk a munkalapra majd a tészta tetejére is, és a 2 sütőlap között nyújtjuk ki kb. 4 - 5 mm vastagra.
    6. Mikor kinyújtottuk, a tetejéről levesszük a sütőpapírt, és megszórjuk reszelt sajttal.
    7. Egy késsel vagy derelyevágóval felvágjuk négyzet vagy téglalap alakú darabokra.
    8. Mikor elkészültünk, a sütőpapírt a tésztával együtt a tepsibecsúsztassuk.
    9. A sütőt 180 fokra melegítjük, és a kekszeket kb. 15 - 20 percig sütjük, addig amíg a tetejükön a sajt aranyszínű lesz.

    TOVÁBBI MENTES RECEPTEK A MENNYEIMENTESEN! 

    MENTES PERCEK MARESSZAL - HAMIS LASAGNE ÉDESBURGONYÁBÓL 

Megjegyzés

Mennyiség: 2 nagyobb tepsi

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Lenmagos-sajtos keksz laktóz-, és gluténmentesen recept?


Magazin