Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyúlpástétom mézes céklával és paszternákpürével

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A nyúlpástétomhoz:
  • 50 dkg nyúlmáj
  • 25 dkg nyúlhús
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • bors
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 5 dl tej
  • medvehagyma
  • A mézes céklához:
  • 1 db sült cékla
  • 2 evőkanál méz
  • csipet só
  • A paszternákpüréhez:
  • 1 db paszternák
  • 2 dl tej

Elkészítés

Elkészítés: A májat megmossuk, megtisztítjuk, és egy éjszakára tejbe áztatjuk.

Másnap a húst apró darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felszeleteljük. A májból kiveszünk 2-3 darabot, és medvehagymába tekerjük, félretesszük. Ezután a húst, a májat, a lilahagymát, a fokhagymát, a tejszínt, a tojást és a sót egy edénybe tesszük és pürésítjük. Ízlés szerint borsozzuk. A tálat kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral. A májas keverék felét beleöntjük, majd beletesszük a medvehagymába csomagolt májat, végül ráöntjük a maradék keveréket.

Alufóliával lefedjük a tálat, majd vízfürdőben 160 fokon 1,5 órán keresztül sütjük.

A céklát kockára vágjuk. Egy serpenyőben mézet karamellizálunk, rátesszük a céklát, és együtt sütjük 2-3 percig. Ízlés szerint sózzuk.

A paszeternákot megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a tejben megfőzzük. Amikor megfőtt, pürésítjük, és annyi tejet adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen. Ízlés szerint sózzuk.

A pástétomot a mézes céklával és a peszternákpürével tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss